یکی از جاذبههای طبیعی جزیره قشم جنگل حرا است که در بین خشکی و دریا قرار گرفته است. جنگل حرا یکی از بزرگترین جنگلها در بین جنگلهای ایران است.
جنگل حرا mangrove forest
یکی از مناطق جذابی است که در میان جزیره قشم و استان هرمزگان قرار دارد و به عنوان طلای سبز قشم معروف شده است. زیرا زیستگاه درختانی است که ریشه هایش در آب قرار دارد. جنگل حرا که یک منبع اکولوژیکی مهم به شمار میآید به صورت تالابی پوشیده از درختانی است که در مناطق جنب حاره ای و گرم حاره ای قرار گرفتهاند.
این جنگل زیبا به منطقهای حفاظت شده تبدیل شده است که سالانه گردشگران زیادی از جنگل حرا دیدن میکنند و از طبیعت بکر آن لذت میبرند.
جالب است بدانید که جنگلهای حرا قشم جزئی از میراث طبیعی کشور ایران به شمار میآید و وسعت آن حدودا ۸۵۰۰۰ هکتار است و هم چنین یکی از ذخیره گاههای زیست کره ایران و جزء عجایب هفتگانه قشم محسوب میشود.
جنگل حرا (مانگرو) از جاهای دیدنی قشم است که آن را بهعنوان جنگل دریایی نیز میشناسند. با حرکت در میان آبهای این جنگل، شاهد درختان سبزی خواهید بود که گویی در میان انبوهی چوب روییدهاند. جالب اینکه این چوبها در واقع ریشه درختان هستند که انتهای آنها رو به آسمان است و با تبدیل آب شور دریا به آب شیرین توانستهاند سالیان زیادی در این شرایط دوام بیاورند. پوشش گیاهی این جنگلها را درختان «حرا» تشکیل میدهند. این درختان زیبا زمان جزر دریا، از آب بیرون میآیند و با مد دریا تا نیمه در آب فرو میروند. آبوهوای استوایی این مناطق نیز مزید بر علت شده است تا درختان حرا رشد خوبی داشته باشند.
جنگل حرا قشم با وسعتی معادل ۸۲,۳۶۰ هکتار در سال ۱۳۵۱ بهعنوان «منطقه حفاظت شده حرا» معرفی شد؛ سپس در سال ۱۳۵۴ با افزایش وسعت به ۸۵,۶۸۶ هکتار، عنوان پارک ملی را از آن خود کرد. تا اینکه این جنگل دیدنی قشم در سال ۱۳۵۶ به شبکه جهانی انسان و زیستکره یونسکو ملحق شد. این منطقه هماکنون توسط اداره کل محیط زیست استان هرمزگان محفاظت میشود.
جنگل حرا شرایط اکولوژی مناسبی دارد و از همین رو زیستگاه پرندگان مهاجر مناطق گرمسیری نظیر حواصیل بزرگ، حواصیل هندی، کفچه نوک تیز، گیلانشاه، سلیم خاکستری، کاکائی و… است. همچنین انواع گوناگون پرندگان، آبزیان و دوزیستان نظیر انواع مارهای دریایی و ماهیها و همین طور لاکپشتها در این منطقه ساکن هستند. جالب است بدانید که ۸۰ درصد از آبزیان دریای خلیج فارس در این منطقه تخمریزی میکنند.
حرا به درختانی با شاخ و برگ سبز روشن با ارتفاع حدود سه تا ۶ متر گفته میشود که آبشورزی هستند. پوست این درخت خاصیت تصفیهکنندگی دارد و آب دریا را میگیرند و با دفع نمک آن، بخش شیرین آن را جذب میکنند. با این اوصاف، درخت حرا را میتوان یک تصفیهخانه آب شیرینکن طبیعی دانست. درختان جنگل حرا قدمت زیادی دارند و در همه فصول سال سرسبز هستند و به همین دلیل، به نام جنگل همیشه بهار نیز شناخته میشوند. با فرارسیدن خرداد، درخت حرا گلهای زردرنگی میدهد که در میان انبوه شاخ و برگ آن بسیار چشمنواز و دیدنی میشود.
سفرنامه قشم، پرسشنامه ای آنلاین است که تلاش دارد با اطلاعات صحیح و یکتا تکمیل شود از همین رو عضویت در آن با شاخص کد ملی و مشخصات افراد بصورت خود اظهار تکمیل می شود، اطلاعات شما در اختیار شخص ثالث قرار نمیگیرد و صرفا جهت آشنایی با انتظارات شما دریافت می شوند و با توجه به تمایلات شما پیشنهادات، تخفیفات و تبلیغات مان را ارائه خواهیم نمود.
جهت کسب اطلاعات در خصوص مراکز خرید، بازار ها و مجتع های تجاری قشم به اینجا مراجعه و برای اجاره تبلیغات محیطی در جزیره قشم به سامانه تبلیغات قشم مراجعه کنید.